De syddanske campingpladser genvandt turisterne i 2022

Profilbillede
dato

Da COVID-19 ankom til Danmark i begyndelsen af 2020, stod det hurtigt klart, at det ville have store konsekvenser for turistbranchen. Nu har de danske overnatningssteder, anført af syddanske campingpladser, på rekordtid fået turisterne tilbage. 

Danmark var det eneste land i Europa, der sidste år oplevede at turisterne vendte tilbage i samme antal som før udbruddet af Covid-19.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der slår fast, at antallet af udenlandske overnatninger i 2022 nåede et niveau, der oversteg antallet af overnatninger i 2019 på samme tidspunkt, før udbruddet af pandemien.

Det skyldes især de mange campingpladser i Region Syddanmark, der sidste år oplevede den største fremgang nogensinde i udenlandske overnatninger.

For mange af campingpladserne har de mange besøgende været livsnødvendige efter et par hårde år med globale kriser, og 2022 viste sig netop at være det år, som campingpladserne håbede på.

Campingpladserne i Region Syddanmark oplevede sidste år en stigning på næsten 500.000 overnatninger i forhold til tidligere, og det betød, at de for første gang havde over 5 millioner overnatninger på et år.

2022 skriver sig dermed ind i historiebøgerne som et af de hidtil mest succesfulde år for de syddanske campingpladser.

Generelt gik det fremad for de danske overnatningssteder. Alt i alt var der næsten 64 millioner turistovernatninger i Danmark i 2022 fordelt på feriehuse, hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem osv.

Dermed blev de overnatninger, der blev tabt i 2020 og 2021 grundet COVID-19, altså indhentet i det år, der er gået.

Kilde: DST